2012. november 3., szombat

Pólyázd a babát!

Hol vannak már azok az idők, amikor minden újszülött pólyába bugyolálva töltötte első heteit...
Szépen lassan leszoktunk a pólyázásról. Manapság már alig-alig találunk olyan kelengye listát, amin a pólya is szerepel. Pólyázni pedig jó, hát nem hagyjuk veszni ezt a réges-régi szokást.
Vannak olyanok, akik nincsenek kibékülve a régi klasszikus pólyával, nekik lehet megoldás a pólya modern változata, ami nem más, mint a pólyázó babatakaró.

....na és hogy miben más ez a pólya, mint a hagyományos és miért jobb, mint egy sima takaró?

Lássuk be, a hagyományos pólya az első hetekben valóban nagyon hasznos dolog, azonban mit csinálsz vele később, amikor a babád már nem pólyás? Ugye-ugye?
Elteszed a szekrény mélyére, ahonnan aztán soha többet nem kerül elő.
Na és miért jobb a pólyázó babatakaró, mint egy hagyományos takaró?
Elsőként azért, mert optimális a mérete, könnyen bugyolálhatod a babát anélkül, hogy a takaró végül rövidnek, vagy netán túl hosszúnak bizonyulna, arról nem is beszélve, hogy évszaknak megfelelő vastagságú pólyázó babatakaró választhatsz, így biztosan nem kell izgulnod, hogy vajon elég meleg-e a kicsinek, esetleg nem fázik-e a pólyázást követően.


Tudtad, hogy a pólyázott babák bizonyítottan jobban alszanak? Nem ébrednek olyan gyakran éjszaka mint a nem pólyázott társaik? ...hogy a pólyázásnak köszönhetően a csecsemőket nem ébreszti fel a még hirtelen reflexszerű mozgásuk sem?
Pólyába bugyolálva a gyermekednek olyan környezetet teremthetsz, mint amilyen környezetben 9 hónapig élt. Ez biztonságot jelent a kicsinek
Hasfájós és nyűgösebb időszakban is alkalmazhatod a pólyázást!


Összefoglalva pólyázni jó! Próbáld ki te is.
Nézd meg milyen egyszerű!


Forrás: Youtube (Swaddle Designs) Related Posts with Thumbnails

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hozzászólásod moderálást követően jelenik meg!